Wielervereniging Eemland start met handbiken

Wielervereniging Eemland start op 11 maart met een kennismaking handbiken op Sportpark Zielhorst. Drijvend kracht achter het initiatief is Ingeborg Kamerman. “Als handbiker rijd je op een driewielige fiets die je met je armen aandrijft. Dat kan liggend of knielend afhankelijk van je beperking of op een manier die je zelf het prettigst vindt”, zegt Kamerman. “De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht je conditie.”

Het handbiken op Sportpark Zielhorst wordt vanaf maart elke week georganiseerd, vooralsnog op de dinsdag- en vrijdagmiddag. “Omdat er in deze regio geen mogelijkheden voor handbikers zijn, ben ik gestart met dit initiatief”, zegt Kamerman. “Met de hulp van SRO sportparkmanager Raymond Woesthoff en enkele Amersfoortse buurtsportcoaches is het gelukt! De wielervereniging heeft er nu dus een discipline bij.”

Paralympiërs Jetze Plat en Tim de Vries aanwezig bij kick-off

Volgens Kamerman worden de handbiketrainingen mede ondersteund door het Wijk Leercentrum sportpark Zielhorst van ROC Midden-Nederland. Deelnemers die dat willen kunnen meetrainen voor deelname aan de Marathon Amersfoort op zondag 12 juni en de LaVuelta033 klimtijdrit op vrijdag 19 augustus. Tijdens de kennismakingsmiddag zal de Amersfoortse sportwethouder Roald van der Linde het eerste rondje rijden, samen met Jetze Plat en Tim de Vries. De beide bekende paralympiërs zijn aanwezig met hun geavanceerde handbikes. Er zijn diverse typen handbikes beschikbaar om te ervaren hoe een handbike zit en rijdt.
Info: https://www.wveemland.nl/categorieen/handbiken/
Aanmelden via: handbike@wveemland.nl
foto: Ingeborg Kamerman (eigen foto)