Vuelta start dit jaar definitief niet in Nederland

Met het opschuiven van de Tour de France is de wielerkalender van 2020 flink veranderd. Het betekent dat de start van de Vuelta verder naar het najaar verschuift en hierdoor definitief niet in Nederland plaatsvindt. Helaas dus ook geen etappe met doorkomst door Amersfoort op 15 augustus.

De voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Amersfoort, Gert-Jan Nederend is bijzonder teleurgesteld: “Wij hadden voor Amersfoort deze zomer een mooi programma in petto met behalve de toertochten op zondag en de klimtijdrit op vrijdag een Spaanse avond op de dag van de doorkomst, zaterdag 15 augustus. De trailwalk in samenwerking met Museum Flehite stond in het teken van het Spaanse beleg van Amersfoort in 1629. Het gaat dit jaar allemaal helaas niet door.”

Volgens Nederend wordt door de Nederlandse organisatie op onderzocht of de Vuelta in 2022 alsnog in Nederland kan starten. “Het zou dan goed aansluiten bij de viering van Utrecht 900 jaar”, zegt Nederend. “Wij hebben inmiddels besloten het ‘merk’ LaVuelta033 levend te houden. Voor dit jaar kijken we of het mogelijk is aan te haken bij het Keistad Fietsfestival begin oktober. Met een programma voor de zomer van 2021, als de Vuelta in Spanje start met de 76e editie, gaan we in het najaar aan de slag. Zie het als een opwarmertje voor 2022. Ik heb er alle vertrouwen in dat het Vuelta peloton dan alsnog Amersfoort gaat aandoen!”
www.lavuelta033.nl

<foto:>
etappe tijdens de Vuelta 2019 (foto: photogomezsport2019)