Deelnemers informatie

Toertochten van 30 t/m 120 km
We hebben voor zondag 22 augustus een aantal mooie routes uitgezet. Ze bestaan uit een mix van pittige klimmetjes (1e klim van alle toertochten is de Hugo de Grootlaan), afgewisseld met vlakke stukken en glooiend heuvellandschap. Je kunt kiezen uit vier verschillende afstanden: 30 km (geheel gepijld + gpx), 60 km, 90 km of 120 km (alleen gpx). De start en finish voor alle routes is bij de WV Eemland, Sportpark Zielhorst, Amersfoort. Onderweg bij de 60/90/120 toertochten is een verzorgingspost met EHBO en mogelijkheid voor fietsreparatie. Als deelnemer ontvang je een noodnummer te bellen bij een eventuele calamiteit onderweg. Naar inschrijven….

Deelname toertocht + klimtijdrit € 15,00 (jeugd t/m 16 jaar 7,50)
Deelname alleen klimtijdrit € 7,50 (jeugd t/m 16 jaar 5,00)

Alleen deelnemen klimtijdrit kan ook
Neem je alleen deel aan de klimtijdrit Hugo de Grootlaan? Dan haal je daar je stuurbordje op bij de inschrijftent. Voor alle deelnemers geldt dat de tussenstand van de 700 klim over de Hugo de Grootlaan realtime is te volgen via de link van Ox-Max die de timing verzorgt op de klim.

Laatste ronde op de wielerbaan
De laatste 1,5 kilometer van alle toertochten gaat over de wielerbaan met de bekende ‘Col du Knol’ brug. Vlak voor de finish wordt er een actiefoto van je gemaakt, welke later te downloaden is via de website.

Foto met rondemiss en -mister + interview?
Na de finish kan je op het podium op de foto met de Ronde Miss en/of Mister! De foto krijg je ook aangeboden en is later te downloaden. De speaker interviewt op het podium diverse  deelnemers na hun prestatie. Wat is jouw verhaal?

Open dag op gezellig finishterrein
De hele dag zijn clinics en andere activiteiten op en rondom de wielerbaan verzorgd door trainers van Wielervereniging Eemland. Zo kun je kennismaken met alle trainingsmogelijkheden en -groepen en meer te weten komen over trainingswedstrijden, wat ‘koersverloop’ is, en wat licentiemogelijkheden zijn. Verder live kennismaking met het trainingsparcours WV Eemland, rijden in de groep, bochten rijden en andere praktische zaken. Uiteraard alles voor zover de maatregelen van de overheid het toelaten. Wij zorgen voor een sfeervolle finishlocatie bij clubhuis Wielervereniging Eemland met muziek, eten en drinken.

Stuurbordje met chip
Als deelnemer ontvang je bij de start een stuurbordje met startnummer en chip. Met de OX-Max Timing chip word je aan de voet en de top van de eerste klim (Hugo de Grootlaan) geregistreerd en word je automatisch opgenomen in het Bergklassement Col du Strop Amersfoort. Je stuurbordje mag je houden als aandenken.

Voor iedereen
Iedereen is welkom bij de LaVuelta033 Toertochten en Klimtijdrit. Respecteer je mede fietsers en andere weggebruikers. Ga langzamer of stop bij een onoverzichtelijke of mogelijk gevaarlijke situatie. Uiteraard hou je je aan de verkeersregels, de toertochten zijn geen wedstrijd.

Respecteer de natuur
Gooi onderweg geen afval in de berm en respecteer de omgeving waar je doorheen fietst. Bij de verzorgingsposten kun je afval achterlaten.

Introductietraining meemaken?
Om kennis te maken met het wielrennen kun je na je inschrijving je opgeven voor een introductietraining bij WV Eemland. Interesse? Stuur een mail naar info@fiets033.nl met je naam, m/v en je geboortedatum. Als de regelgeving van de overheid m.b.t. Corona het toelaten dit goed te organiseren, ontvang je hierover meer informatie.