Live: Romina Toroz ‘muy flamenca’

Zaterdag 20 augustus, 21.00 – 22.15 uur, café Filmtheater De Lieve Vrouw:

Vanaf 21.00 uur in het café van Filmtheater de Lieve Vrouw dit wervelend live flamenco optreden van Romina Toroz en groep. Het concert is gratis toegankelijk. Wees op tijd, het aantal plaatsen is beperkt.

Romina Toroz is ‘muy flamenca’; ze danst in de pure flamencostijl, pittig en vol passie. Romina volgde jarenlang workshops en privélessen in Sevilla, Madrid en Parijs met als belangrijkste leraren Juana Amaya en maestro El Farruquito. Romina wordt tijdens dit Amersfoortse concert begeleid door gitarist Arturo Ramón, flamencozangeres Ermínia Fernández Córdoba en percussionist/cajon speler Udo Demandt.

Arturo Ramón, zoon van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader, begon op zijn elfde met gitaar spelen en ging op zijn vijftiende naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2003 studeerde hij af aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), waar hij nu doceert. Hij toerde in 2008/9 met samen met zijn vrouw, zangeres Ermínia Fernández Córdoba met het Internationaal Danstheater. Zijn virtuositeit en zijn gevoel voor ritme en melodie maken hem tot één van de meest complete gitaristen van Nederland.

Erminia Fernández Córdoba brengt al jaren ongeëvenaarde flamencozang in Nederland. Met haar kleurrijke stem weet ze haar publiek altijd te raken. In de afgelopen jaren heeft zij meegewerkt aan verschillende cd’s en opgetreden in veel Nederlandse theaters. Erminia heeft opgetreden met onder andere: Primos del Norte, La Primavera, Algo Así, NL Mundo, Imetlaâ, Samba Salad, Labryenco, het Internationaal Danstheater, Brabants Orkest, Metropole Orkest en De Uitdaging van Thijs Borsten.

Udo Demandt is percussiedocent aan Codarts Rotterdam en wordt wel beschouwd als de beste Nederlandse cajon speler. Hij speelt onder andere regelmatig met Magda Mendes, Luzazul, Primos del Norte, Lilian Vieira, Fernando Lameirinhas en Windstreken Ensemble.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door een Projectsubsidie Professionele Kunst en Cultuur van de gemeente Amersfoort.

foto: Marion Broeks