LaVuelta033 klimtijdrit dit jaar ook met fietstoertochten

Op zondag 22 augustus (nieuwe datum!) organiseert de Stichting Wielerpromotie Amersfoort in samenwerking met onder meer Wielervereniging Eemland een fietstoertocht en een klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan in Amersfoort. Afgelopen jaar is de eerste editie van de LaVuelta033 klimtijdrit georganiseerd. In aanloop naar de doorkomst van de Ronde van Spanje in 2022 door Amersfoort, worden op 22 augustus behalve de klimtijdrit ook toertochten voor fietsers georganiseerd.

“Dit jaar wordt programma uitgebreid met een viertal toertochten; van 30 tot 120 kilometer. Alle toertochten starten en finishen op de wielerbaan van Sportpark Zielhorst, bij het clubhuis van Wielervereniging Eemland”, zegt organisator Gert-Jan Nederend. “De 30 km LaVuelta033 toertocht is volledig uitgepijld, de overige komen als gpx beschikbaar. Alle toertochten gaan via de Hugo de Grootlaan. In het stuurbordje dat je als deelnemer ontvangt zit een chip waarmee je aan de voet en op de top van de Hugo de Grootlaan wordt geregistreerd. Zo komt je ook automatisch in het Amersfoorts Bergklassement.”

Volgens Nederend is deelname aan de toertochten voor diverse categorieën fietsers mogelijk; dikke banden, racefietsen, ligfietsen, e-bikes, BMX en steps. “Het is ook mogelijk om alleen aan de klimtijdrit deel te nemen.” Deze weken is Nederend met diverse partijen in gesprek om op 22 augustus tijdens de open dag op de wielerclub ook diverse andere activiteiten te organiseren. Zo kan iedere deelnemer na de finish op de foto met een ronde miss – of -mister en komt de Jumbo-Visma promo-truck naar de wielerbaan. Inschrijven voor de LaVuelta033 toertochten of de -klimtijdrit kan vanaf 22 mei.