Fiets033 is hét platform voor sportief fietsen!

Het wielerplatform Fiets033 heeft als doel het sportieve fietsen en wielrennen in en om Amersfoort (033 gebied). Zo kan Amersfoort als fietshub meer regionale én landelijke bekendheid krijgen. In nauwe samenwerking met Wielervereniging Eemland (WV Eemland) en de Stichting WielerPromotie Amersfoort (SWPA) wordt sinds 2016 een fietsagenda gepubliceerd. Fiets033 ondersteunt promotie onder meer de ZuiderZee Klassieker, 2Bike4Alzheimer en de MeeWind Koers.

SWPA was in 2009 en 2011 betrokken bij de organisatie van de individuele tijdritten in de Eneco Tour (nu Benelux Tour). Wielervereniging Eemland is betrokken bij de organisatie van o.a. de Groeistad Klassieker, de Nationale KNWU Veldrit alsook de Jeugdronde Klein Zwitserland, de Ronde van Scherpenzeel en de Ronde van Baarn.

De organisatorische capaciteit en ervaring van SWPA en WV Eemland, is zonder meer aanwezig om brede wielerevenementen voor stad en omgeving breed te ondersteunen of zelf te organiseren. Voor 2020-2022 staat de organisatie in de agenda van LaVuelta033 met de doorkomst van de Spaanse ronde -LaVueltaEspaña- door Amersfoort.