Etappe 2 Den Bosch – Utrecht, via Amersfoort

De start van de tweede etappe op 20 augustus is in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze etappe zijn de eerste bergpunten van La Vuelta 2022 te verdienen. In totaal zullen de renners een afstand van 175,1 kilometer afleggen.

De tourkaravaan komt rond 15.40 uur aan in Amersfoort. Het peloton zal rond 16.45 uur, via de Doornseweg (N227) en de Leusderweg de stad binnenrijden, om vervolgens via het Borneoplein de Hugo de Grootlaan op te rijden. 

De start van deze tweede etappe is bij de Citadel in ‘s-Hertogenbosch, waarna de neutralisatie begint. Bij de Brabanthallen wordt het officiële startsein gegeven en kunnen de renners vertrekken. Na het oversteken van de grote rivieren koerst het peloton in volle vaart richting de Amerongse Berg, waar de eerste bergpunten van La Vuelta 2022 te verdienen zijn. De renners vervolgen hun route over de Utrechtse Heuvelrug richting Amersfoort. Via de Leusderweg komt het peloton Amersfoort binnen om vervolgens via het Borneoplein de Hugo de Grootlaan op te rijden. Eenmaal boven rijden de renners langs het Berghotel en Bergpaviljoen naar Soesterberg om te finishen op Utrecht Science Park.
Officiële start Brabanthallen 13:33 uur, finish Utrecht tussen 16:49 en 17:15 uur.

Voor informatie gemeente Amersfoort over verkeershinder in Amersfoort, kijk op deze pagina.